De verschillen tussen refurbished en tweedehands

Wat zijn de verschillen tussen refurbished en tweedehands? Het antwoord op deze vraag helpt jou bij het maken van een keuze. De verschillen zijn te verdelen over vier onderwerpen:

  • Gebruikssporen van je mobiel
  • Garantie van de verkoper
  • Verborgen mankementen

Gebruikssporen van je mobiel

Net als bij het kopen van een gebruikte auto wil je weten wat de historie van een mobiel is. Is de mobiel in contact geweest met water-, stoot- of valschade? Wat is de huidige conditie van de batterij? Bij een refurbished product moet de historie van de mobiel altijd aanwezig zijn.

Interpretatie ervaringen van de verkoper

Koop je een tweedehandse mobiel van een particulieren verkoper dan is de historie van de mobiel meestal incompleet en/of vaag. De verkoper kan bijvoorbeeld aangeven dat de mobiel prima oplaadt. Terwijl in werkelijkheid blijkt dat de mobiel 4 uur nodig heeft voor het volstoppen van de batterij. Niet goed, dus.

Waterschade

Een mobiel, die volgens de verkoper niet in aanraking is geweest met water, kan sporen van waterschade bevatten. Bedenk dat veel mensen hun mobiel in de badkamer bewaren als ze aan het douchen zijn. Condens!

Een refurbished iPhone is altijd gecontroleerd op waterschade. Eigenlijk worden ze helemaal niet verkocht, tenminste bij RefurbishedMobiel.nl niet. In de meeste gevallen zit er een bepaalde garantie op het moederbord.

Gestolen of gevonden

Een eerlijke verkoper van Marktplaats vertelt altijd of een mobiel is gestolen en/of gevonden. Toch? De vraag is of jouw verkoper ook zo eerlijk is over de kom af. Voor hetzelfde geld heb je een Chinese kloon in handen.

Bij een refurbished iPhone is de komaf altijd bekend, omdat die altijd staat vermeld op de meegeleverde conditierapport. Daarnaast wordt er een IMEI-check gedaan om te achterhalen of een mobiel als gestolen staat geregistreerd.

Bij RefurbishedMobiel.nl zul je alleen telefoons tegenkomen die afkomstig zijn uit de Benelux of Europa. Aangezien telefoons uit China of Amerika vaak problemen hebben.

Garantie van de verkoper

Koop je een mobiel over van iemand anders dan zit daar meestal geen garantie op. Het is dus de vraag hoe lang de mobiel blijft werken na je aankoop en of je een toekomstig defect kan verhalen op de vorige eigenaar.

Het voordeel van een refurbished iPhone is dat je garantie krijgt op je aankoop. Doordat een refurbished mobiel volledig is nagekeken en opgeschoond is de kans klein dat er een defect kan optreden. Hierdoor wordt er vaak garantie gegeven door de verkoper. Bij RefurbishedMobiel.nl ontvang je 2 jaar garantie.

Verborgen mankementen

Niets is vervelender dan een probleem na een aankoop. Vooral als je zo blij was met je aankoop en een tijdje erna een mankement optreedt. Balen! Bij een tweedehands product adviseren wij jou contact op te nemen met de verkoper. Hopelijk bieden zij een oplossing aan of je geld retour.

Refurbished

Kies je voor refurbished dan profiteer je van 2 jaar garantie. Als er een defect optreedt neem je contact op met het bedrijf voor de garantie-aanvraag. Zij zullen zorg dragen en je klacht oplossen.

RefurbishedTweedehands

Laat een bericht achter

Je reactie wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.