Whatsapp automatisch een back-up laten maken

De chatgeschiedenis van je Whatsapp zal inmiddels wel zo'n duizenden berichten bevatten. Om te voorkomen dat je berichten verloren gaan is het verstandig om Whatsapp automatisch te laten back-uppen en een reservekopie te maken.

Niet gek als je weet dat wereldwijd 65 miljard Whatsappjes per dag worden verstuurd! Goed of slecht nieuws. Grappige momenten of leuke foto's. Genoeg reden om de door jouw verstuurde berichten op te slaan zodat je die later kan teruglezen.

Whatsapp back-up maken op iPhone en Android

Whatsapp back-up op Android

Als Android-gebruiker kunnen berichten zowel lokaal als in de cloud worden bewaard. Lokaal worden ze bewaard in het Whatsapp-mapje die je kan vinden op de interne geheugenopslag of op de SD-kaart. Dit is afhankelijk van hoe je mobiel dit qua opslagmethode heeft ingesteld.

Je kan ook Google Drive gebruiken als de online opslagplaats voor de back-up. Dit kun je instellen als je Whatsapp opent:

 1. Open Whatsapp.
 2. Druk op de drie puntjes rechtsboven in het Whatsapp overzichtsscherm.
 3. Kies voor Instellingen.
 4. Navigeer naar Chats > Chats back-up.
 5. Druk op Accounts om een actieve Gmail-account te selecteren in het pop-up scherm. Wacht enkele seconden totdat het is verwerkt.
 6. Na het selecteren van je account maak je een frequentiekeuze. Dus hoe vaak moet er een back-up worden gemaakt? Je kan kiezen uit dagelijks, wekelijks of maandelijks. De voorkeur gaat uit naar dagelijks.
 7. Videos kun je ook back-uppen als je het vakje Videos onderaan aanvinkt. Let op, de back-up kan behoorlijk groot worden en mogelijk mislukken. Daarom raden we aan om dit vakje in eerste instantie niet aan te vinken!
 8. Druk nu op de groene knop 'Back-up maken' om je eerste back-up te maken.
 9. Controleer de laatste datum van de back-up. Deze zou op vandaag moeten staan.

Whatsapp back-up maken bij iPhone en Android

Whatsapp reservekopie op iPhones

Een reservekopie maken van je berichten op je iPhone is eenvoudig. Anders dan bij Android kan de back-up alleen in iCloud worden bewaard. Doordat iCloud altijd is gekoppeld aan je Apple ID is het dus van belang dat je die inloggegevens goed bewaard.

 1. Open Whatsapp.
 2. Druk rechts onderin op je beeldscherm op Instellingen.
 3. Druk op Chats en dan op Reservekopie chats.
 4. Druk op Maak nu reservekopie om een reservekopie te maken.
 5. De back-up wordt voorbereid en tot slot in iCloud bewaard.
 6. Controleer de laatste datum van de back-up. Deze zou op vandaag moeten staan.

Whatsapp back-up maken op een iPhone

 

Tips

Laat een bericht achter

Je reactie wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.