Refurbished is een ander woord voor ‘gereviseerd’ en betekent dat een gebruikt product uitgebreid is getest, opgeknapt en schoongemaakt. Refurbished producten hebben in tegenstelling tot tweedehandse producten garantie.

 

Doordat refurbished producten een streng revisie-proces ondergaan is de kwaliteit te vergelijken met nieuwe producten. Het grote voordeel van refurbished is dat de prijs veel lager is dan nieuwe producten. Daarom stappen steeds meer mensen over op een refurbished mobiel.

Verpakking van een refurbished mobiel

Het verschil tussen refurbished en nieuw

Voorheen kon je kiezen uit een tweedehandse mobiel of een nieuwe mobiel. Met de komst van refurbished producten worden de voordelen van tweedehands en nieuw gecombineerd. Daarmee is refurbished het alternatief voor nieuw en tweedehands. Stel, je koopt een refurbished iPhone X. Je profiteert van een lagere prijs dat kan oplopen tot 30% korting. Daarnaast is de kwaliteit vergelijkbaar met nieuw.

Als je overstapt op refurbished dan betaal je nooit meer de hoofdprijs voor een mobiel. Net als bij een nieuwe mobiel worden er nieuwe accessoires meegeleverd. Daarnaast heb je recht op 2 jaar garantie. Dat maakt een refurbished iPhone zo interessant. Verder draag je automatisch bij aan een minder vervuilende milieu.